L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N Serra de Barohuco

Aquest parc es troba situat al sud-oest de la República Dominicana , entre les províncies de Pedrenales, Independencia i Barahona, frontera amb la República de Haití.

Aquesta àrea protegida representa una de les zones geogràfiques de més diversitat de gradients ecològics degut a la diferència de cotes. Aquest fet determina les variacions climàtiques que es registren a la zona i es reflecteixen amb una àmplia gamma de formacions forestals. Totes aquestes característiques fan que en aquest parc s’hi concentrin un alt endemisme de fauna i flora.
Serra de Barohuco


La flora del Parc Nacional Serra de Bahoruco s'emmarca dins de 8 zones de vida: Bosc sec Subtropical , Bosc humit subtropical , Bosc humit Montà Baix, Bosc molt humit Montà Baix, Bosc humit Subtropical de transició a Bosc sec Subtropical, Bosc molt humit Montano Baix de transició a Bosc pluvial Montano Baix. Totes aquestes zones de vida poden ser vistes en seqüència seguint la Via Panoràmica Cap Vermell - Aceitillar. A partir dels 1.800 m la vegetació predominant són les coníferes sobre substart calcàri
La fauna està composta per una gran varietat de rèptils, majorment llangardaixos i serps, amfibis i mamífers, com ratpenats i el solenodonte (Solenodon paradoxus). S’han registra 49 espècies d’aus, 19 d'elles endèmiques, entre elles: corb (Corvus leucognaphalus), tord de la Selle (Turdus swalesi), grinyola dels Bahoruco (Calyptophilus frugivorus), cigüita aliblanca (Xenoligea montana), canari (Carduelis dominicensis), pic creuat (Loxia leucoptera).

La hidrografia de l'àrea està composta per cursos d'aigua que baixen pel vessant. Al sud trobem els rius Pedernales, Mulita (afluent del Pedernales), i la canyada Robinson. Al nord, els rius Les Dames i Arriba, els rierols Colorado i les Coves, la canyada El Canaveral. També dins dels límits d'aquest parc nacional hi trobem la Llacuna Llimona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada