L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N Los Haitises

El Haitises està situat al nord-est de la República Dominicana i al sud-oest de la Badia de Samaná, concretament entre les províncies de Monte Plata, Hato Mayor y Samaná.
Modelat càrstic de Los Haitises


El terreny està format per una unitat geològica de karst, amb un relleu caracteritzat per petits turons d’altura mitjana de 30-40m. En els 600’82 km² que compren el parc, trobem una gran diversitat d’hàbitats, que van des de les zones boscoses, manglars, aiguamolls, cavernes, boscos secundaris, zones de cultiu i zones costeres-marítimes. 
Los Haitises


El tipus de bosc que podem trobar és Bosc humit subtropical i Bosc molt humit subtropical. Les espècies d’arbres que es pot trobar, entre d’altres són plantes latifòlies com la cabirma (Guarea trichiliodes), cedre (Cedrela odorata), ceiba (Ceiba pentandra),  caoba (Swietenia mahagoni). Són abundants nombroses espècies d’orquídies,  epífites i extens boscos de manglar vermell (Rhizophora mangle).
Manglar de la Badia de San Lorenzo:

Tot i que es troba en una de les zones més plujoses del país (2.000 mm/any), no es troben rius superficials dins el parc. L’explicació d’aquest fet es troba en l’elevada porositat de la roca.
La riquesa en fauna del parc nacional queda reflectida entre els mamífers per la presència del manatí (Trichechus manatus) en els manglars, els ratpenats, el solenodonte (Solenodon paradoxus), petit mamífer insectívor de l'illa, i la jutia (Plagiodontia aedium), ambdós endèmics de l’illa. Entre els rèptils cal destacar la presència de la boa (Epicrates striatus) i les tortugues marines (Chelonia mydas, Carrretta caretta, Dermocheylys coriacea). En quant a les aus, al parc s’han pogut reportar unes 178 espècies diferents, però la major importància recau en que el parc s’ha convertit en l’últim refugi natural del gavilán de la Española (Buteo ridgwayi).
Manatí (Trichechus manatus)

Tortuga marina (Chelonia mydas)


Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada