L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N Lago Enriquillo i Illa Cabritos

El llac Enriquillo és un dels indrets més impressionants de la regió del carib. Forma part de la depressió coneguda com a Hoya de Enriquillo, localitzada al sudo-oest de la República Dominicana, entre les serres de Neyba al nord i la de Bahoruco al Sud.

Es tracta del llac de més extensió de les Antilles, amb una superfície de 260 km² i una profunditat màxima de 24 m.  Les aigües del llac són hipersalines, amb una concentració de sals tres vegades superior a l’aigua marina. Això és degut a que l’aigua que s’evapora és major a la que precipita i la que arriba a través dels rius i aigües subterrànies, però també hi influeix l’alt contingut de sals que presenta el sòl del llac i de la regió.
Llac Enriquillo

La vegetació de la zona són extensos manglars, especialment conocarpus erectus i zones desproveïdes de vegetació degut a que els nivells de sal són massa elevats per a la vida vegetal.

Pel que fa a la fauna, cal destacar la importància de la zona en quant a les aus aquàtiques, natives i migratòries, tals com flamencs (Phoenicopterus ruber), l’espàtula rosada (Plantalea ajaja), així com varies espècies de garses i gavines. També es poden trobar varies espècies de rèptils i amfibis en perill d’extinció com el cocodril americà (crocoylus acutus), dues espècies d’iguanes endèmiques Cyclura ricordi y C. Cornuta. Els amfibis que mereixen una atenció especials són el gripau sureny crestut (Peltophryne guentheri) i la granota de potes grogues (Eleutherodactylus pictissimus)  
Cocodril americà (crocoylus acutus)
Espàtula rosada (Plantalea ajaja)


A l’interior d’aquest trobem tres illes: Cabritos, la més extensa de les illes, la Islita i la Barbarita. Aquesta última connecta amb terra ferma quan els nivells de les aigües són baixos formant una península.
Illa Cabritos

Aquest parc nacional es troba al centre d’una regió de clima sec, on les precipitacions que s’hi registres es troben als volts de 500 mm anuals.

Aquesta zona es troba envoltada de fonts d’aigües termals i amb contingut de sofre, alguna de les quals desemboca directament al llac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada