L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

dilluns, 16 de maig del 2011

• Objectius principals de la gestió


1)     Integrar la conservació, l'ús sostenible i el maneig de les àrees protegides en el desenvolupament de polítiques socioculturals, econòmiques i ambientals, i el ple gaudi dels béns i serveis que ofereixin a la societat.
2)     Promoure la participació activa de tots els sectors socials en la conservació i l'ús ecològicament sostenible de les àrees protegides.
3)     Promoure l'educació i la consciència pública sobre la conservació, la utilització i la preservació de llocs i ecosistemes, i de les àrees silvestres sota règim legal de protecció.
4)     Regular l'accés a les àrees protegides, els seus béns i serveis, així com possibilitar amb això la distribució equitativa dels beneficis socials, ambientals i econòmics per a tots els sectors de la societat.
5)     Millorar i modernitzar l'administració per a una gestió efectiva i eficaç de les àrees protegides
6)     Reconèixer i compensar l'esforç, les pràctiques i les innovacions de les comunitats locals per a la conservació i l'ús ecològicament sostenible de les àrees protegides.
7)     Garantir a tots els ciutadans la seguretat ambiental de les àrees protegides per assegurar la seva sostenibilitat social, econòmica i cultural.
8)     Promoure la participació de la societat civil en l'administració de serveis en les àrees protegides i garantir l'accés als beneficis que brinden a la societat, fent-ho de manera que aquest accés sigui assegurat per a la present i les futures generacions.
9)     Fomentar la cooperació internacional i regional per arribar a la conservació, l'ús ecològicament sostenible i la distribució de beneficis derivats de la creació i maneig d'àrees protegides, de la biodiversitat, especialment en àrees frontereres o de recursos compartits.
10) Promoure l'adopció d'incentius i formes especials de generació de ingressos a través de la retribució de serveis ambientals per a la conservació i l'ús sostenible de les àrees protegides.
11) Establir un sistema de conservació de les àrees protegides, que aconsegueixi la coordinació entre el sector privat, els ciutadans i l'Estat, per garantir l'aplicació d'aquesta llei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada