L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N José del Carmen ramírez

Parc nacional localitzat a la serralada central de la República Dominicana. Limita en la part sud amb la província de Azua de Compostela, a l’est amb San Juan, al nord amb el Parc Nacional José Armando Bermúdez, amb el qual comparteix alguns dels pics de major altura de l’illa i a l’est amb dos municipis de la província de La Vega, Jarabacoa i Constanza.

Vista panoràmica de la Serralada Central. amb el  pic Duarte al fons.


Dins d’aquest parc neixen els rius Yaque del Sud, San Juan i Mijo. Sobre el primer riu trobem la presa Sabana Yegua, que genera electricitat i subministra aigua pel reg a la Vall de Azua i l’àrea de Barahona. Sobre el segon riu trobem la presa de Sabaneta, que abasteix d’aigua a la Vall de San Juan de la Maguana.

En alguns sectors del parc es poden trobar manifestacions de la cultura precolombina expressades a traves de l’art rupestre. Una d’aquestes zones és la Vall del Tetero, on es troben grans roques amb dibuixos descriptius.

La vegetació principal del parc són els boscos de coníferes, mixtes i de latifolis de fulles amples. En les zones més elevades i predomina el pi crioll (pinus occidentalis), en les elevacions mitjanes el abey (Pithecellobium arboreum), amacey (Tetragastri balsamífera), yaya fina (Oxandra lanceolada), i en les zones baixes trobem la ozúa (Pimenta ozua), la cara de hombre (Lyonía Sp), palo de sable (Didymopanax morototoni), la sabina (Juniperus gracilior), i la olivera (Tabebuia Berterij).

La fauna és molt variada, on podem trobar espècies com el porc cimarrón (Sus Scropha) (espècie de porc senglar), la jutia (Plagidonatía aedium), el colibrí, la cotorra (Amazona ventralis), el canari (Carduelos dominicensis), i el ruissenyor (Mimus pologlotos), entre d’altres.

El tipus de clima que s’hi troba és el de bosc humit subtropical, amb una pluviometria per sobre del 2.400 mm a l’any. La temperatura mitjana de la zona és de entre 12-18ºC, tot i que s’han registrat gelades amb temperatures de fins 5ºC negatius. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada