L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N del Este

Es troba situat al sud-est del país, i inclou dins el seu domini les illes Saona i Catalinita. La primera és la illa adjacent a la República Dominica de major extensió, amb una àrea de 11.000 ha, 22 km de llarg i 5 km d’ample.
Illa Saona

Dins d’aquest parc nacional hi ha una combinació usos forestals del sol i usos d’aprofitament humà. Així doncs, podem trobar extensions de boscos latifoli semihumit, bosc alt sobre calcària, bosc latifoli d’aiguamolls sobre calcària, matollars, sabanes d’aiguamolls salobres i zones d’escassa vegetació sobre roca. D’altre banda però també trobem explotacions ramaderes i agrícoles com zones de cocoters semi abandonats, cocoters, zones de tumba i crema, àrees agrícoles i pastures.
Les espècies vegetals que es poden trobar:
°          Bosc latifoli humit: almácigo (burcega simaruga), copey (Clusia rosea), caoba (Swietenia mahagoni) vera (Guaiacun Sanctum), entre d’altres
°          Bosc alt sobre calcària: dominat pel grí-grí (Bucida buceras), i Ottoschulzia rhodoxylon
°          Matollars: vegetació que no supera els 5 m. Es poden trobar espècies com uva de sierra (Krugiodendron ferreum), escobón (Eugenia foetida), matollar nan costaner, mangle botó (Conocarpus erecta), guayacán (G.Officinale)
°          Sabanes d’aiguamolls salobres: vegetació dominant herbàcia, amb espècies tals com Cladium jamaicense, ciperáceas, entre d’altres.

Pel que fa a la fauna, en aquest parc s’han reportat 170 espècies d’aus, 2 de les quals són catalogades com espècies vulnerables, i 1 com en perill d’extinció. Aquestes aus son el corb (Corvus leucognaphalus), la cotorra (Amazona ventralis) i el colom coronita (Patagioenas leucocephalus), respectivament. Es registren també 7 espècies d’amfibis, 6 dels quals són endèmics, com la granota boca de Yuma ( Eleutherodactylus probolaeus), i 26 espècies de rèptils, en les quals es troben espècies amenaçades com la iguana rinoceront (Cyclura cornuta). A destacra, la illa Samoa, el principal lloc de nidació de la tortuga carey (Eretmochelys imbricata) en la imatge inferior. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada