L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N Armando Bermúdez

Es tracta del primer parc nacional declarat a la República Dominicana, amb data del 1956. Es troba localitzat a la serralada Central, la més important del país, ja que és on es triba el pic més elevat, el Pico Duarte (3.175 m), al límit entre aquest parc i el parc nacional José del Carmen. Altres pics importants degut a la seva altura, i situats en aquest parc són La Pelona (3.097 m), La Rusilla (3.038 m), i el Pico del Yate (2.760 m).
Vall del riu Bao

A Armando Bermúdez hi neixen els rius Yaque el Norte, Jagua, Bao, Guayubín i tots els seus afluents. Del seu cabal depenen les preses de Travera i Bao que subministren aigua i energia elèctrica al Cibao Central, així com la presa Monción que subministra aigua i energia a les poblacions del nord-est.
Pel que fa a la vegetació, l’arbre més abundant és el Pi Crioll (Pinus occidentalis), tot i que també es troben grans comunitats de cedres, nogueres, palma manacla, rabo de vaca, penda, capá, cupey, olivera i yagrumo.
La fauna que habita aquests parc nacional que cal destacar són les cotorres (Amazona ventralis), els corbs (Corvus leucognaphalus), la cigua palmera (Dulus dominicus), declarada l’ocell nacional , el papagai (Temnotrogon roseigaster), guaraguao (Buteo Jamaicensis)  i la tòrtora (Zenaida macroura).

Guaraguao (Buteo Jamaicensis)
Font: http://www.kaieteurnewsonline.com

El tipus de clima que s’hi troba és el de bosc humit amb una temperatura fresca. La temperatura mitjana anual és de 17 ºC, tot i que al hivern es poden enregistrar temperatures de fins 8ºC negatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada