L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

El clima

La República Dominicana està situada a 19° de latitud nord i presenta les característiques d'un clima subtropical modificat pels vents alisis del nord-est i per la topografia del país. Les variacions climàtiques són marcades, oscil·lant des de semiàrid a molt humit. La seva latitud i els sistemes de pressió, influïts pel sistema de l'Atlàntic mitjà, que té altes pressions, fan el seu clima similar al de les altres Antilles Majors com:Cuba, Jamaica, Puerto Rico.

La temperatura mitjana anual al nivell del mar és de 25° centígrads, amb petites variacions estacionals. La precipitació mitjana anual varia en forma dràstica de 455 mm en la Foia de Enriquillo (Valle de Neyba) a 2,743 mm al llarg de la costa nord-est.

Existeixen normalment dues estacions de pluges: la d'abril a juny i la de setembre a novembre. Generalment el període de desembre a març és el menys plujós.

El país es troba en una regió caracteritzada per tempestes tropicals i, entre els mesos d'agost i novembre, pot experimentar danys ocasionats per forts vents, pluges, marees altes, inundacions ocasionals i sequeres periòdiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada