L'Objectiu d'aquest blog és oferir informació descriptiva de les riqueses naturals i tots els atractius ecològics de la República Dominicana.

diumenge, 29 de maig del 2011

P.N de Valle nuevo

Situat a la regió Nord o Cibao, entre les províncies Monseñor Noel, La Vaga, Azua i San José de Ocoa, contribueix a la retenció d’aigua i a la producció hídrica per tot el país.

Existeixen més de 700 rius de diferents categories, tots ells dins de 5 conques hidrogràfiques, les conques dels rius Yuna, Nizao, Las Cuevas, i del Medio.
Riu Yuna

La cobertura boscosa ocupa al voltant de 39.000 ha, composta per bosc de pi, bosc latifoli, bosc latifoli nuvolat i manaclars. El bosc de pi, amb el pi crioll (Pinus occidentalis) com a espècie característica i amb un sotabosc de gramínies (Danthonia Domingensis). El bosc latifoli, caracteritzat per diverses espècies de bosc humit, com són el roure (Tabebuia berterii), cigua prieta (ocotea leucoxylon), Brunellia comocladifolia, helechos arborescents (Cyathea furfuracea, C.harrissi, C.spp) memiso de paloma (Trema micrantha) Oreopanax capitatus i yagrumo (Cecropia Schreberiana); el bosc latifoli nuvolat, amb espècies com palo de viento (didymopanax tremulus), banús verd (Magnolia pallescens) y palo de cruz (Podocarpus aristulatus) i finalment els manaclars, dominats per la palma mancla (Prestoea montana).
Banús verd (Magnolia pallescens)

En aquest parc es troben aproximadament unes 72 espècies d’aus, i és pespecialment important per les aus de muntanya associades a hàbitats i vegetació específica, com el bosc de pi. Es troben nombrosos amfibis endèmics, com la granota arborícola gegant (Osteopilus vastus), la granota dels
 rierols del nord (eleutherodactylus schmidti), entre altres espècies. S’han comptabilitzat 29 espècies de rèptils, totes elles endèmiques, com és el llangardaix anolino de La Vega (Anolis Aliniger), 33 espècies de papallones, essent un dels pocs hàbitats coneguts de la papallona ales de vidre (Greta diaphana charadra), i també és hàbitat de les dues espècies de mamífers endèmics de l’illa, el solenodonte (Solenodon Paradoxus), i la jutia (Plagiodontia aedium).

La temperatura sol variar d’entre els 12-15ºC de mitja anual. A les nites les temperatures poden arribar a graus negatius. La pluviometria és de 1.500-2.500 mm l’any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada